Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Curatam si pregătim ananasul . Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc. Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii . Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Adaugam rom si flambam.. Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie . Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand. Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul s-a fiert ,dam deoparte. Prezentare şi aranjament: Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos. Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia. Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor . Serviti acest desert cald. Pofta buna !!

Ingrediente Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

1 ananas potrivit

1 păstaie de vanilie

3 linguri zahar zahăr

20 gr unt unt

4 linguri rom

sucul de la 2-3 portocale

inghetata de vanilie

frunze de menta

coacaze struguri

Categorii