Aperitiv cu branzeturi si legume

Reteta culinara Aperitiv cu branzeturi si legume din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv cu branzeturi si legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv cu branzeturi si legume

 

Am tot strans bucatele de branza de oaie, de vaca, de capra, de tap n-am gasit si m-am gandit sa le gasesc rostul in niste aperitive

400 g branza - oaie,vaca, capra 350 g legume congelate - morcov, pastarnac, ardei gras de diverse culori, frunze de ceapa verde 5 oua medii 200 g smantana dulce cu 35% grasime 200 g faina 4 g praf de copt

Mai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si le-am calit pana au inceput sa se inmoaie. Peste branza rasa am adaugat smantana si ouale, am omogenizat, apoi am incorporat legumele calite dupa ce le-am alsat putin sa se racoreasca. La final am adaugat faina si praful de copt. Am uns 8 forme de silicon si doua de aluminiu si le-am umplut cu amestecul de mai sus. Se poate pune in forma de chec, mie imi trebuiau 8 bucati individuale, doua au fost bonus.  Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat formele in cuptor pentru cca 30-35 min, eu am facut testul scobitorii. Le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca-n forme. Au iesit pusoase si foarte gustoase, una am devorat-o asa calda.

Ingrediente Aperitiv cu branzeturi si legume

400 g branza - oaie,vaca, capra

350 g legume congelate - morcov, pastarnac, ardei gras de diverse culori, frunze de ceapa verde

5 oua medii

200 g smantana dulce cu 35% grasime

200 g faina

4 g praf de copt

Categorii