Aperitiv cu carne uscata

Va prezentam 4 retete cu carne uscata, extrem de usor de facut. Utilizati carne uscata, uneori prosciutto crudo pentru a aduce o nota putin sarata care va face diferenta in acest aperitiv. 3 retete vor fi fara coacere: vom face impachetari, frigarui si rulouri. In cele din urma, foaia de brick va fi gatita sub forma unui con insotit de o umplutura de branza proaspata :-) Urmati pas cu pas etapele de realizare a acestor 4 retete festive si nu ezitați sa ne spuneți intr-un comentariu care este favorita dvs. :-)

Timp de preparare o ora si 8 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv cu carne uscata

Conurile: Suprapuneti foile de brick si taiati-le in 4 sferturi. Taiati marginile rotunjite pentru a forma triunghiuri.

Ungeti fiecare triunghi cu ulei de masline. Strangeti-le sub forma de cornet, privind tehnica din video de mai jos.

Puneti-le pe o foaie de copt acoperita cu hartie de pergament si coaceti timp de aproximativ 8 minute la 180° C. Cornetele trebuie sa fie de culoare maro aurie.

Se amesteca branza cu 5 felii de carne uscata taiata in bucati mici, ceapa taiata, busuioc taiat, seminte de pin. Puneti sare si piper.

Umpleti fiecare con cu acest amestec folosind un posh. Taiati ultima felie de carne in bucati mici si puneti peste crema.

Rulouri cu carne uscata: Pe fiecare felie de carne uscata, aplicati 1/3 un strat generos de crema de branza.

In centrul acestui strat, puneti cepsoara taiata. Rulati.

Aperitivul cu prosciutto crudo: Intindeti 2 linguri de crema de branza pe fiecare tortilla.

Se presara frunzele de rucola si puneti 2 felii de prosciutto crudo pe fiecare tortilla.

Rulati si strangeti bine. Taitati tortilla in mini rulouri.

Frigaruile: Intr-un castron, puneti bilele de mozzarella, adaugati putin ulei de masline si busuiocul tocat. Amestecati bine.

Infigeti cate o bila de mozzarela pe batul de frigarui, adaugati o bucata de prosciutto crudo si o bucata de rosie uscata.

Repetati, terminand cu rosiile uscate.

Ingrediente Aperitiv cu carne uscata

Conuri cu carne uscata:

4 foi de brick

200 gr de crema branza

6 felii de carne uscata

1 shallota

1 mana de seminte de pin

frunze proaspete de busuioc

ulei de masline

sare

piper

Rulouri cu carne uscata:

8 felii de carne uscata

100 g de branza proaspata de capra

cepsoara

Aperitiv cu prosciutto crudo:

2 tortilla de grau

4 felii de prosciutto crudo

4 linguri de crema de branza

50 de grame de rucola

Frigarui:

16 bile de mozzarella

3 felii de prosciutto

2 - 3 rosii uscate

ulei de măsline

frunze proaspete de busuioc

Categorii