Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval
Îmi plac mult pogăcelele cu jumări, dar cum jumările sunt cam rare pe la noi, m-am hotărât, deocamdată să fac pogăcele cu brânză de burduf și cașcaval. Fără prea multă bătaie de cap, am făcut niște pogăcele absolut delicioase, iar până s-au copt toate, bucătăria mirosea foarte plăcut a pateuri cu aluat fraged. Din ingredientele de mai jos am făcut 38 de pogăcele rotunde. Se pot face și pogăcele pătrate și atunci aluatul se poate tăia în întregime, de prima dată, fără să rămână ”capete”. Însă mie-mi plac pogăcelele rotunde, așa că am amestecat și frământat ușor aluatul care a rămas după decupare și l-am folosit. În final, nu a fost nici o deosebire între pogăcelele decupate inițial și cele decupate din aluatul refrământat.
Ingrediente Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval
Pentru aluat:
700 grame de făină albă
20-25 grame de drojdie proaspătă
100 grame de untură
2 gălbenușuri
1 linguriță de zahăr tos
1 linguriță de sare fină
400 ml de lapte dulce, fiert și cald
Pentru umplutură:
300 grame de brânză de burduf, frământată
150 grame de cașcaval răzuit
Pentru decor:
2 albușuri
sare
boia de ardei
semințe de chimen