Aperitive cu clatite sarate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se pregatesc clatitele subtiri, iar dupa ce compozitia este terminata, clatitele se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce marginile. Pentru umplutura1: in tigaie, cu 1 lingurita de unt, se caleste spanacul oparit si taiat impreuna cu usturoiul taiat marunt; dupa ce a scazut apa, se da tigaia deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare; se amesteca bine, se pune pe clatita cate 1 lingura de spanac, deasupra 1 cabanos, se ruleaza bine, se pune ruloul in folie alimentara, se strang bine capetele si se lasa la frigider. Pentru umplutura 2: se calesc ciupercile in unt, taiate foarte marunt, impreuna cu usturoiul, de asemenea taiat marunt; dupa ce s-a evaporat toata apa din ele, se da vasul deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare daca e nevoie; se amesteca bine, apoi se pune cate 1lingura pe clatita, deasupra fasii de ardei rosu, se ruleaza, se pune ruloul in folie alimentara, se strang capetele, apoi se lasa la frigider. Dupa ce rulourile s-au intarit bine, se taie fiecare in bucati late de 3-4 cm, se pun pe bete de frigarui, intercalate cu 1/2 rosie daca este mare, masline, cate o bucata de ardei, se pun pe un platou, iar printre ele, palmieri din frunze de ceapa. La aceste aperitive, sunt suficiente cate doua clatite, dar cine doreste sa pregateasca pentru musafiri in ocazii speciale, umplutura este in cantitate mai mare, iar clatitele ramase se pot consuma cu diverse alte umpluturi, dar nu dulci.

Ingrediente Aperitive cu clatite sarate

Clatite:

350 g faina

400 ml lapte

400 ml bere

3 oua

2 linguri ulei

sare

piper

Umplutura 1:

1 ceasca spanac oparit

1 catel de usturoi

piper

1 lingurita unt

2 linguri parmezan

1 cabano

Umplutura2:

4 ciuperci

1 lingurita unt

1 catel de usturoi

2 linguri parmezan

1/2 ardei gras rosu

In plus:

rosii cherry

masline fara samburi

frunze de ceapa verde

castraveti

ridichi

Categorii

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

Reteta culinara Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă din categoria Manca

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu