Aperitive cu clatite sarate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se pregatesc clatitele subtiri, iar dupa ce compozitia este terminata, clatitele se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce marginile. Pentru umplutura1: in tigaie, cu 1 lingurita de unt, se caleste spanacul oparit si taiat impreuna cu usturoiul taiat marunt; dupa ce a scazut apa, se da tigaia deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare; se amesteca bine, se pune pe clatita cate 1 lingura de spanac, deasupra 1 cabanos, se ruleaza bine, se pune ruloul in folie alimentara, se strang bine capetele si se lasa la frigider. Pentru umplutura 2: se calesc ciupercile in unt, taiate foarte marunt, impreuna cu usturoiul, de asemenea taiat marunt; dupa ce s-a evaporat toata apa din ele, se da vasul deoparte, se adauga parmezanul, piper, sare daca e nevoie; se amesteca bine, apoi se pune cate 1lingura pe clatita, deasupra fasii de ardei rosu, se ruleaza, se pune ruloul in folie alimentara, se strang capetele, apoi se lasa la frigider. Dupa ce rulourile s-au intarit bine, se taie fiecare in bucati late de 3-4 cm, se pun pe bete de frigarui, intercalate cu 1/2 rosie daca este mare, masline, cate o bucata de ardei, se pun pe un platou, iar printre ele, palmieri din frunze de ceapa. La aceste aperitive, sunt suficiente cate doua clatite, dar cine doreste sa pregateasca pentru musafiri in ocazii speciale, umplutura este in cantitate mai mare, iar clatitele ramase se pot consuma cu diverse alte umpluturi, dar nu dulci.

Ingrediente Aperitive cu clatite sarate

Clatite:

350 g faina

400 ml lapte

400 ml bere

3 oua

2 linguri ulei

sare

piper

Umplutura 1:

1 ceasca spanac oparit

1 catel de usturoi

piper

1 lingurita unt

2 linguri parmezan

1 cabano

Umplutura2:

4 ciuperci

1 lingurita unt

1 catel de usturoi

2 linguri parmezan

1/2 ardei gras rosu

In plus:

rosii cherry

masline fara samburi

frunze de ceapa verde

castraveti

ridichi

Categorii