Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo
Aceasta mancare este de o mare bunatate. Cateva legume si putin carnat spaniol (sau de care va place) va ajuta sa pregatiti o masa copioasa pentru familia voastra, sa va adunati in jurul cratitei si sa o serviti cu putina paine proaspata (daca e si facuta in casa, atunci meniul este perfect). Ceva simplu asa cum ne place noua! Eu am folosit la ea rosii de gradina, dar in sezonul rece puteti folosi pe cele din conserva, sunt foarte bune si ele.
200 gr chorizo 1 vanata mare 1 dovlecel portivit 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 rosii mari de gradina (5-6 daca folositi din conserva) sare piper oregano uscat 1 lingura amestec de legume uscate 2 linguri ulei de masline patrunjel verde Chorizo il taiati felii portivit de groase. Vanata spalata o taiati cuburi mai mari (o puteti decoji daca va deranjeaza coaja). Dovlecelul spalat il taiati cubulete mici. Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Puneti o cratita pe foc, turnati uleiul. Adaugati ceapa, usturoiul si chorizo. Le sotati 3-4 minute la foc potrivit. Adaugati vanata, sotati 2 minute, apoi puneti putina apa si lasati pe foc 5 minute. Veniti cu dovlecelul, mai turnati putina apa (nu acoperiti in intregime amestecul din oala). Presarati sare, piper, amestecul de legume si oregano. Amestecati, acoperiti cu un capac, lasati sa fiarba circa 15 minute. Rosiile le decojiti, pe taiati pe jumatate, apoi le feliati. Adaugati si rosiile, mai lasati cam 5 minute totul pe foc. Daca mai este nevoie de putina apa, mai adaugati, dar neaparat fierbinte. Gustati sa vedeti daca mai are nevoie de condimente. Cand legumele sunt patrunse si mancarea este scazuta fix asa cum va doriti, o dati deoparte. Tocati patrunjel verde si presarati deasupra. Sa aveti pofta!Ingrediente Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo
200 gr chorizo
1 vanata mare
1 dovlecel portivit
2 cepe
2 catei de usturoi
2-3 rosii mari de gradina (5-6 daca folositi din conserva)
sare
piper
oregano uscat
1 lingura amestec de legume uscate
2 linguri ulei de masline
patrunjel verde