Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii. Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi puţin ulei. Se face ca o maioneză peste care se toarnă smântâna lichidă, puţin oţet şi piper. Într-un castron se pune sosul, apoi fâşiile de ardei copţi şi se presară verdeaţă tocată. Poftă bună!

Ingrediente Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

1 kg ardei capia

250 ml smântână de gătit

usturoi după gust

sare

piper

oţet

ulei

pătrunjel/mărar proaspăt

Categorii