Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

 

 Sunt o mare iubitoare a aperitivelor si salatelor cu iaurt grecesc . Acesta este gustos , racoritor , usor acrisor si nu atat de gras ca si smantana . Rapid prepari cu el o crema tartinabila sau un dresing la o salata .

 

INGREDIENTE
1 conserva sprot afumat in ulei -180 gr 6 linguri iaurt grecesc gras 10% 1 gogosar mic 2 catei usturoi 1 lingura zeama de lamiie proaspat stoarsa- optional 1/2 lingurita piper cu lamaie 1/2 lingurita mix ierburi italiene [busuioc , oregano , rozmarin] 1 legatura patrunjel verde sare -optional paine cu seminte Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se scoate intr-un bol . Puneti peste sprot iaurtul si legumele maruntite . Condimentati cu piper cu lamie si cu ierburi italiene . Amestecati totul si gustati. Daca este nevoie mai sarati . Eu am simtit ca este nevoie sa fie mai acru pentru ca sprotul afumat are un gust puternic . Serviti crema cu sprot afumat pe felii de paine cu seminte sau pe paiinea preferata !!! Pofta buna !!!!

Ingrediente Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

1 conserva sprot afumat in ulei -180 gr

6 linguri iaurt grecesc gras 10%

1 gogosar mic

2 catei usturoi

1 lingura zeama de lamiie proaspat stoarsa- optional

1/2 lingurita piper cu lamaie

1/2 lingurita mix ierburi italiene [busuioc , oregano , rozmarin]

1 legatura patrunjel verde

sare -optional

paine cu seminte

Categorii