Ardei umpluti cu struguri

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu struguri

Se spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele, hreanul betisoare, ceapa solzisori, telina si sfecla se taie in bucatele, conopida se desface in buchetele. Ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se umplu cu boabe de struguri si se asaza in borcan, printre ei bagand bucatele de conopida, telina, sfecla, betisoare de hrean, solzi de ceapa, deasupra se pune o crenguta de marar uscat si crenguta cu 2-3 frunze de visin. Se prepara saramura calda care se toarna in borcan, peste legume pana se umple bine, apoi se etanseizeaza cu capac. Se lasa sa se raceasca pana a 2-a zi, apoi se depoziteaza in locuri uscate si racoroase. Se consuma ca si muraturi. Pofta buna!

Ingrediente Ardei umpluti cu struguri

(pentru borcan de 5 l)

1,5 kg ardei grasi (potriviti de mari)

2-3 ciorchine de struguri negri (boabe mari si aromate)

1 ceapa

1 conopida

1 morcov

hrean

crengute uscate de marar

1 crenguta cu frunze de visin

1 bucata mica de sfecla rosie (o felie)

1 bucata mica de telina

saramura obtinuta din:

5 l de apa calduta amestecata

cu 5 linguri rase de sare grunjoasa

2 linguri de otet din vin

Categorii