Babgulyas cu carne de vitel

Reteta culinara Babgulyas cu carne de vitel din categoria Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Babgulyas cu carne de vitel

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Babgulyas cu carne de vitel

 

Babgulyasul este una dintre cele mai  apreciate ciorbe  unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si  servita mai groasa , aproape  ca o  tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap .  Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am  preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti .   Eu am folosit un os  de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .  

Ingrediente Babgulyas cu carne de vitel

1,5 kg os vitel cu carne

150 gr slaninuta proaspat afumata

100 ml ulei

1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]

5 morcovi mici

5 catei usturoi

2 cepe

2 rosii

2 cartofi

1 ardei kapia rosu

1 radacina patrunjel

1 telina mica

10 boabe piper negru

2 foi dafin

2 lingurite boia rosie de ardei

2 linguri pasta ardei cu telina

2 lingurite sare de Himalaya

2 ingurite pudra chimen

1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;

1 crenguta cimbru

1 crenguta maghiran

Patrunjel verde

Categorii