Babgulyas cu carne de vitel

Reteta culinara Babgulyas cu carne de vitel din categoria Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Babgulyas cu carne de vitel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Babgulyas cu carne de vitel
Babgulyasul este una dintre cele mai apreciate ciorbe unguresti . Se prepara cu fasole boabe si de regula cu carne de vita matura .Este foarte picanta si servita mai groasa , aproape ca o tocana . Pentru consistenta ,se aduga , galuste de faina sau cartofi [ care se fierb pana se omogenizeaza in zeama ],ori nap . Gustul special este dat de mirodeniile / condimentele, folosite : maghiran , cimbru , chimen . Am preparat reteta dupa o temeinica documentare culinara de pe siteurile unguresti . Eu am folosit un os de vitel cu multa carne de la spata . Reteta originala prevede carnea sa fie taiata cuburi si sa se prajeasca initial cu legumele .
Ingrediente Babgulyas cu carne de vitel
1,5 kg os vitel cu carne
150 gr slaninuta proaspat afumata
100 ml ulei
1 kg faole cu bob mare prefiarta [ din congelator cultivata personal ]
5 morcovi mici
5 catei usturoi
2 cepe
2 rosii
2 cartofi
1 ardei kapia rosu
1 radacina patrunjel
1 telina mica
10 boabe piper negru
2 foi dafin
2 lingurite boia rosie de ardei
2 linguri pasta ardei cu telina
2 lingurite sare de Himalaya
2 ingurite pudra chimen
1 lingurita ,, Eros Pista '' pasta iute de ardei ;
1 crenguta cimbru
1 crenguta maghiran
Patrunjel verde