Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios - Cum se prepara acest Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios
Încearcă această rețetă delicioasă de borș de spanac cu smântână, ușor de preparat și perfectă pentru un prânz sănătos. Gust autentic românesc, pas cu pas! Pentru acest Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: spanac, morcov, ceapă, ardei, borș, smântână, ouă.
Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios 1 ceapă 1 ardei gras 1 morcov 1 bucată țelină 1 rădăcină pătrunjel 2 fire ceapă verde 2 l apă 200 - 300 g spanac 150 ml smântână pentru gătit 3 gălbenușuri 1 lingură bulion 2-3 lg ulei leuștean uscat borș proaspăt, 250 ml sau după gust sareCum se prepara acestBorș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios:
Curăță și toacă mărunt ceapa uscată și pe cea verde, ardeiul gras. Curăță și dă pe răzătoare morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel.
Pune la încins puțin ulei într-o oală. Pune legumele la călit, pe măsură ce le tai. Lasă-le câteva minute la călit, apoi adaugă apă și lasă-le la fiert. Condimentează cu sare, apoi adaugă bulionul și amestecă.
Curăță și spală spanacul, apoi taie-l fâșii.
După ce au fiert legumele, adaugă spanacul tăiat. Toarnă borș după gust și lasă la fiert. Potrivește gustul cu sare.
Într-un bol, pune 3 gălbenușuri și amestecă-le bine. Adaugă smântână peste ele și omogenizează.
Temperează gălbenușurile adăugând câte un polonic din borșul fierbinte, apoi încorporează totul în oală.
Presară leuștean proaspăt.
Borșul de spanac este gata pentru a fi servit. Gustos, ușor și sănătos.
Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios
Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios
1 ceapă
1 ardei gras
1 morcov
1 bucată țelină
1 rădăcină pătrunjel
2 fire ceapă verde
2 l apă
200 - 300 g spanac
150 ml smântână pentru gătit
3 gălbenușuri
1 lingură bulion
2-3 lg ulei
leuștean uscat
borș proaspăt, 250 ml sau după gust
sare