Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios - Cum se prepara acest Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

 

  Încearcă această rețetă delicioasă de borș de spanac cu smântână, ușor de preparat și perfectă pentru un prânz sănătos. Gust autentic românesc, pas cu pas! Pentru acest Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: spanac, morcov, ceapă, ardei, borș, smântână, ouă.  

Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios 1 ceapă 1 ardei gras 1 morcov 1 bucată țelină 1 rădăcină pătrunjel 2 fire ceapă verde 2 l apă 200 - 300 g spanac 150 ml smântână pentru gătit 3 gălbenușuri 1 lingură bulion 2-3 lg ulei leuștean uscat borș proaspăt, 250 ml sau după gust sare

Cum se prepara acestBorș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios:

Curăță și toacă mărunt ceapa uscată și pe cea verde, ardeiul gras. Curăță și dă pe răzătoare morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel.

Pune la încins puțin ulei într-o oală. Pune legumele la călit, pe măsură ce le tai. Lasă-le câteva minute la călit, apoi adaugă apă și lasă-le la fiert. Condimentează cu sare, apoi adaugă bulionul și amestecă.

Curăță și spală spanacul, apoi taie-l fâșii. 

După ce au fiert legumele, adaugă spanacul tăiat. Toarnă borș după gust și lasă la fiert. Potrivește gustul cu sare.

Într-un bol, pune 3 gălbenușuri și amestecă-le bine. Adaugă smântână peste ele și omogenizează.

Temperează gălbenușurile adăugând câte un polonic din borșul fierbinte, apoi încorporează totul în oală. 

Presară leuștean proaspăt.

Borșul de spanac este gata pentru a fi servit. Gustos, ușor și sănătos.

Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

Ingrediente Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

1 ceapă

1 ardei gras

1 morcov

1 bucată țelină

1 rădăcină pătrunjel

2 fire ceapă verde

2 l apă

200 - 300 g spanac

150 ml smântână pentru gătit

3 gălbenușuri

1 lingură bulion

2-3 lg ulei

leuștean uscat

borș proaspăt, 250 ml sau după gust

sare

Categorii