Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale - Cum se prepara Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii dese

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

 

Baclavaua este un desert tradițional oriental, dulce, aromat și plin de nucă, perfect pentru momentele speciale. Cu această rețetă simplă, vei obține o baclavá crocantă și siropoasă, exact ca la cofetărie. Pentru a face Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, nucă, unt, zahăr, miere, scorțișoară.  

Ingrediente Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale: 1 pachet foi de plăcintă 200 g unt topit 300 g nucă măcinată 1 lgt scortisoară 300 ml apă 100 g zahăr brun 100 g zahăr alb 2 lg miere

Cum se prepara Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:

 Pune la fiert într-o cratiță, apa și zahărul. După ce a fiert, lasă-l la temperat, apoi adaugă mierea și amestecă până se topește și se omogenizează siropul.

Pregătește la îndemână o tavă de copt și unge pereții și baza cu puțin unt topit.

Desfă pachetul cu foi de plăcintă. Așază câte o foaie de plăcintă în tavă și unge-o bine cu unt topit. Procedează astfel cu următoarele 6 foi, astfel încât să formezi o bază.

Amestecă miezul de nucă măcinată cu scorțișoară și pune umplutura peste baza de foi. Presează ușor cu ajutorul unei linguri.

Unge cu unt și așază restul de foi. Presează ușor toată compoziția.

Cu un cuțit bine ascuțit, taie baclavaua în pătrate sau romburi înainte de coacere.

Coace baclavaua în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 de minute sau până până devine aurie și crocantă.

După coacere scoate tava din cuptor și toarnă treptat siropul peste baclavaua fierbinte.

Lasă baclavaua să absoarbă siropul cel puțin 4-5 ore (ideal peste noapte).

Este delicioasă și foarte aromată.

Vezi si reteta de Baclava turceasca cu nuca sau baclava rulouri. Recomandam si rulada turceasca.

   

Ingrediente Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

Ingrediente Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:

1 pachet foi de plăcintă

200 g unt topit

300 g nucă măcinată

1 lgt scortisoară

300 ml apă

100 g zahăr brun

100 g zahăr alb

2 lg miere

Categorii