Baigli- Cozonac unguresc

Reteta culinara Baigli- Cozonac unguresc din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci Baigli- Cozonac unguresc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baigli- Cozonac unguresc

 

   De multa vreme ma gandesc la Baigli.  M-am gandit sa incerc si eu sa-i fac si va spun sincer ca am fost foarte incantata de rezultat. Am tot cautat retete in stanga si in dreapta si m-am oprit asupra retetei de Baigli a Jamilei.  P.S. Sa nu-mi cereti ca n-am, i-am facut anul trecut de Paste. Am acolo si doua poze, nu de alta dar sa va convingeti singuri :))))

Ingrediente Baigli- Cozonac unguresc

Pentru aluat:

500 g faina

70 g zahar

7 g drojdie uscata

1/4 lingurita sare

200 g unt la temperatura camerei

150 ml lapte caldut

2 galbenusuri

1 lingurita extract de vanilie

coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura de nuca:

250 g nuca macinata

70 g zahar

100 ml lapte

coaja rasa de lamaie

1 lingurita extract de vanilie

Pentru umplutura de mac:

250 g mac macinat

70 g zahar

100 ml lapte

1 lingurita extract de vanilie

1 ou pentru uns cozonacii

Categorii