Baigli- Cozonac unguresc

Reteta culinara Baigli- Cozonac unguresc din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci Baigli- Cozonac unguresc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Baigli- Cozonac unguresc
De multa vreme ma gandesc la Baigli. M-am gandit sa incerc si eu sa-i fac si va spun sincer ca am fost foarte incantata de rezultat. Am tot cautat retete in stanga si in dreapta si m-am oprit asupra retetei de Baigli a Jamilei. P.S. Sa nu-mi cereti ca n-am, i-am facut anul trecut de Paste. Am acolo si doua poze, nu de alta dar sa va convingeti singuri :))))
Ingrediente Baigli- Cozonac unguresc
Pentru aluat:
500 g faina
70 g zahar
7 g drojdie uscata
1/4 lingurita sare
200 g unt la temperatura camerei
150 ml lapte caldut
2 galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura de nuca:
250 g nuca macinata
70 g zahar
100 ml lapte
coaja rasa de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
Pentru umplutura de mac:
250 g mac macinat
70 g zahar
100 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
1 ou pentru uns cozonacii