Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Reteta culinara Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

 

Demult mi-am propus sa fac cozonaceii astia si ma bucur ca in sfarsit le-a venit randul pentru ca sunt taaaaare buni! Va sfatuiesc sa-i incercati macar odata! Craciun Fericit dragi bucatarasi!

Ingrediente Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Ptr. aluat:

600 g faina

1 plic drojdie uscata

un praf de sare

2 oua

2 galbenusuri

150 g unt

150 ml lapte

4 linguri cu varf zahar

1 zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

Ptr. umplutura:

3 albusuri

200 g zahar

250 g nuca sau mac macinate

1 plic zahar vanilat

1 galbenus + 1 lingura lapte ptr uns deasupra

Categorii