Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Reteta culinara Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac
Demult mi-am propus sa fac cozonaceii astia si ma bucur ca in sfarsit le-a venit randul pentru ca sunt taaaaare buni! Va sfatuiesc sa-i incercati macar odata! Craciun Fericit dragi bucatarasi!
Ingrediente Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac
Ptr. aluat:
600 g faina
1 plic drojdie uscata
un praf de sare
2 oua
2 galbenusuri
150 g unt
150 ml lapte
4 linguri cu varf zahar
1 zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
Ptr. umplutura:
3 albusuri
200 g zahar
250 g nuca sau mac macinate
1 plic zahar vanilat
1 galbenus + 1 lingura lapte ptr uns deasupra