Banuti cu seminte si curmale

Reteta culinara Banuti cu seminte si curmale din categoria Dulciuri. Specific India. Cum sa faci Banuti cu seminte si curmale
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Banuti cu seminte si curmale
Astazi am ales pentru voi un dulce sanatos, usor de preparat chiar si pentru incepatori. Majoritatea celor ce care s-au indreptat catre alimentatia vegana este familiarizata cu acest tip de desert. Este un desert indian pe care-l gasiti sub diverse denumiri, in functie de aroma predominanta : Dates & Nuts Roll, Khajur Katri, Khajur Pak sau Burfi Dates. In orice caz, toate variantele au la baza curmalele ( khajoor = curmale in limba indiana ), iar despre acestea putem spune numai lucruri bune, cel mai important fiind acela ca la orice preparat unde le folosim, nu mai adaugam zahar. M-am indragostit de acesi banuti, mananc putin si imi satisfac pofta de dulce, fara sa atentez la sanatate. Va invit sa incercati aceste bunatati, lasand la latitudinea voastra alegerea combinatiei de seminte !
Ingrediente Banuti cu seminte si curmale
400 g curmale fara samburi
50 g nuca
75 g migdale
75 g alune de padure
2 linguri fulgi de cocos
1 lingura mac
2 linguri unt de cacao ( sau unt ghee, in reteta originala )
2 buc ghimbir confiat
fistic maruntit pentru crusta