Barcute foietate cu branza si fructe de padure
Reteta culinara Barcute foietate cu branza si fructe de padure din categoria Dulciuri. Cum sa faci Barcute foietate cu branza si fructe de padure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Barcute foietate cu branza si fructe de padure
Aluat delicios cu unt, crema fina de branza si fructe de padure aromate! Un deliciu! Aluatul poate fi folosit la preparate dulci sau sarate. Inspiratie : ,,Savori Urbane,,.
INGREDIENTE
Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute .
Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la crescut, cam 1 ora.
Untul moale se freaca cu faina pana se obtine o crema, pe care o impartim in 3 .
Dupa ce aluatul a crescut , se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina.
Se intinde o parte din crema de unt cu faina deasupra, apoi se impatureste in 3 pe lungime, apoi iar in 3 pe latime, pana obtinem un pachetel .
Se lasa la odihnit 5 minute.
Se intinde a doua oara aluatul, se unge iar cu crema de unt si faina, apoi se impatureste ca si prima data si se lasa la odinit 10 minute .
Dupa cea de-a treia si ultima ungere si impaturire ,se lasa aluatul la odihnit 20 de minute.
Am impartit aluatul in 8 bile de cate 100 g fiecare .
Am intins fiecare bila si am presat-o in mijloc cu un fund de pahar trecut prin faina.
Se amesteca ingredientele pentru crema de branza, mai putin fructele pe care le vom presara deasupra .
Punem crema in fiecare caus format cu paharul, punem deasupra fructele congelate, apoi ungem marginile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram zahar .
Pregatim toate barcutele si le coacem la 190 grade, caldura sus/jos fara ventilatie, timp de 20 de minute.
Sunt foarte bune si calde si reci .
Pofta buna!
Ingrediente Barcute foietate cu branza si fructe de padure
375 g faina 000
9 g drojdie proaspata
225 ml apa calda
30 g zahar
50 ml ulei
3 g sare
coaja rasa de portocala
1 pliculet zahar Bourbon
1 pliculet zahar cu aroma de rom
100 g unt moale la temperatura camerei
50 g faina
3 linguri braza dulce
zahar dupa gust
1 ou
3 linguri rase de gris
1 pliculet zahar Bourbon
fructe de padure congelate
1 galbenus
1 lingura lapte
zahar