Batoane cu cereale, finetti si goji

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Batoane cu cereale, finetti si goji

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza. 4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute. 5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol. 6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. 7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon. 8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie. 9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.

Ingrediente Batoane cu cereale, finetti si goji

- 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz

fulgi de grau cu tarate

fulgi de orz)

- 2 lingurite zahar muscovado

- 100 grame crema de ciocolata finetti

- 100 grame ciocolata neagra

- 80 grame unt topit

- 3 - 4 linguri sirop de artar

- 2 lingurite ulei de coco

- 30 grame fructe goji

- 20 grame mango confiate (optional)

- seminte de rodie.

Categorii