Bavaria cu sos de caramel

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bavaria cu sos de caramel

Intru-n castron se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se adauga gelatina si se lasa 10 minute. Intr-e timp incalzim restul de lapte pina aproape fierbe si se toarna peste laptele cu gelatina si se amesteca tot timpul pina gelatina s-a dizolvat.Se bat galbenusele cu 1/2 pahar de zahar pina devin o spuma umflata.Se toarna laptele peste spuma usor si se amesteca.Se bate smantina cu restul de zahar si cind frisca este gata se adauga la compozitiz de oua.Se toarna crema in tavite si se da la frizer ptr 2 ore cel putin. Se pune smintina ptr sos cu zaharul brun la fiert pe foc mic si se amesteca mereu pina zaharul sa topit se mareste focul si se lasa sa fiarba 5 minute pina sosul se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca si seda la rece. Jumatate de ora inainte de servire se scoate bavaria din frizer si se rastoarna pe farfurioare. Sosul se incalzeste putin la ben-marin si se toarna putin pe fiecare portie.

Ingrediente Bavaria cu sos de caramel

Compozitia ptr 12 tavite de 120 ml .

ptr bavaria

2 pahare+2 linguri de lapte 3%(500ml

Cantitati ptr 12 tavite de 120 ml

Ptr bavaria

500ml de lapte 3%

1plic cu gelatina

7 galbenuse

3/4 pahar de zahar

500ml de smantina ptr frisca 32%

ptr so

250 ml de smantina ptr frisca 32%

1/2 pahar de zahar brun

Categorii