Bezele fructate

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bezele fructate

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se ia cu lingura din compozitie si se formeaza gramajoare pe hartia de copt.Se lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt. Se coc la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca),apoi se iau de pe tava numai dupa ce s-au racit. Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia si se unesc bezelele cu amestecul fructat.

Ingrediente Bezele fructate

Pentru bezele

4 albusuri

220 g zahar fin

1/4 lingurita cu praf de copt

Pentru crema

250 g branza mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

200-300 g zmeura sau alte fructe ( eu am folosit fructe de padure )

1 lingura cu zahar pudra

esenta de vanilie

Categorii