Bile colorate cu rom

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bile colorate cu rom

Am zdrobit pandispanul si biscuitii, am adaugat margarina, cacao, zaharul pudra, coaja de mandarina, esenta de rom si desigur siropul racorit putin. Am omogenizat bine compozitia(daca nu este destul de elasica, mai adaugati putina margarina sau sirop), dupa care am format bilute de marimea unei nuci si le-am tavalit in nuca de cocos colorata. Am obtinut cam 24 bilute.

Ingrediente Bile colorate cu rom

La aceasta reteta

am aplicat spusele lui Lavoisier(nimic nu se pierde

ci totul se transforma). Pt ca mi-a ramas pandispan de la niste figurine si nu am vrut sa renunt la el

m-am gandit sa-l folosesc intrun anumit mod

la aceste bilute colorate. Pt ca pandispanul era putin

am folosit si un pachet mic de biscuiti petit beurre. Daca nu aveti pandispan

puteti folosi de la inceput biscuiti(1 pachetel mic=140 g). Daca doriti o cantitate mai mare de bilute

mariti cantitatile de ingrediente. Este o reteta usoara si usor de adaptat

nu se poate sa nu reuseaca. Deci avem nevoie de 280 g biscuiti sau pandispan (sau cele 2 ingrediente amestecate

dar sa fie aprox 280 g)

1/4 pachet margarina

2 linguri cacao

1 sau 2 linguri zahar pudra

1 esenta rom

sirop preparat dintro cescuta de apa la care am adaugat 1 lingura de zahar

2 bomboane de menta si 2 de lapte pt aroma

la foc mic pana la dizolvarea bomboanelor (fiindca nu am avut zahar vanilat)

coaja de la o mandarina(mie mi se pare mai aromata)

nuca de cocos colorata.

Categorii