Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios - Cum se prepara Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

 

Unul dintre deserturile cele mai rapide si gustoase din copilarie, sunt si aceste bilute din biscuiti cu rom. Mamele obisnuiau sa adauge si cate o visina din visinata de casa, dar daca sunt si copii care le vor savura, le vom evita. Se pot pune in mijloc alune coapte. Pentru aceste Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios, sunt necesare cateva ingrediente: biscuiti simpli, unt, lapte, cacao, rom si nuca de cocos.

Ingrediente Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios: 300 g biscuiti simpli 100 g zahar pudra 100 g unt (topit) 3-4 linguri lapte 2-3 linguri cacao 2 linguri esenta de rom 50 g nuca tocata marunt (optional) 100 g nuca de cocos pentru decor

Cum se prepara Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios:

Faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.

Intr-un bol mare, amesteca biscuitii macinati cu zaharul pudra, cacaua si nuca macinata (daca folosesti).

Adauga untul topit, esenta de rom si laptele, amestecand pana obtii o compozitie omogena, usor de modelat.

Formeaza bilute mici din compozitie, de dimensiunea unei nuci.

Tavaleste fiecare biluta prin nuca de cocos.

Pune bilutele pe un platou si lasa-le la frigider pentru cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a se intari si a-si intensifica aromele.

Incearca si reteta de Salam de biscuiti cu ciocolata sau varianta de Rulada de biscuiti cu banane, un desert delicios.

Iti recomandam si reteta de Bomboane din biscuiti.

Ingrediente Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

Ingrediente Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios:

300 g biscuiti simpli

100 g zahar pudra

100 g unt (topit)

3-4 linguri lapte

2-3 linguri cacao

2 linguri esenta de rom

50 g nuca tocata marunt (optional)

100 g nuca de cocos pentru decor

Categorii