Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Mod de preparare: Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul (cuptor electric sau cu gaz: cca. 200 grade / cuptor cu aer cald: cca. 180 grade). Pentru aluat, ouălele cu zahărul se introduc într-un vas de mixat și se amestecă bine folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține o compoziție spumată. Se adaugă apoi zahărul vanilinat, uleiul și esența de rom și se mixează aproximativ 10 minute, până se obține o compoziție omogenă, după care se adaugă amoniul dizolvat în zeama de lămâie și făina, în porții de câte 100 g. Se amestecă cu mixerul până când aluatul capătă o consistență mai vârtoasă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul. Aluatul astfel obținut se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină, și se porționează în 6 părți pentru tiparul de hartă (20 x 20 cm). Se întinde o foaie de aluat cu o grosime de aproximativ 1 cm, după care se taie cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire după conturul șablonului de hartă. Foaia de aluat astfel obținută se mută apoi în tava de copt. Restul de aluat se întinde în același mod. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia. Durata de coacere: cca. 30 minute. Imediat ce se scoate tava din cuptor, când biscuitele este încă cald, se presară cu zahăr pudră. Sugestie: Se pot servi simpli, înveliți în ciocolată topită sau decorați cu creioane pentru decor.

Ingrediente Biscuiți de casă în formă de harta româniei

Pentru tava de copt:

puțină grăsime

hârtie de copt

Aluat:

4 ouă

200 g zahăr

1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker

200 g ulei

4 picături Esență de rom Dr. Oetker

1 linguriță Amoniu pentru prăjituri Dr. Oetker

zeama de la o lămâie

570 g făină

Decor:

Zahăr pudră Dr. Oetker

În afară de acestea:

o hartă printată (20 x 20 cm) (sau orice altă figură

sau formă de biscuiți)

Categorii