Biscuiti cu cacao

Reteta culinara Biscuiti cu cacao din categoria Dulciuri. Cum sa faci Biscuiti cu cacao

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Biscuiti cu cacao

 

Vremea rece te imbie sa  pornesti cuptorul.Asa m-a imbiat si pe mine astazi, mai ales ca imi facea cu ochiul stampila de sub bradut. Se cerea incercata... Biscuitii, ce sa zic despre ei.... Incercatii si o sa va convingeti.Zice principalul beneficiar, adica sotul ca daca  le mai aruncam si un strat de ciocolata spargeau toate topurile.Pai, sincer , ma gandisem, dar o dadeam  rau in bara cu ...dieta.

 

INGREDIENTE
90 gr unt 82% grasime 75 gr zahar pudra 1 ou vanilie un praf de sare 170 gr faina 45 gr amidon 20 gr cacao neagra 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta jumatate si incepem sa framantam cu mana un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Intindem aluatul pe hartie de copt cu ajutorul unui sucitor. Decupam cercuri.Restul aluatului il framantam si il intindem din nou. Daca avem stampila, puytem face biscuitii cu model. Asezam biscuitii in 2 tavi. Bagam tavile pe rand la cuptorul preincalzit la 170 de grade cam 12-15 minute. Scoatem tavile si lasam biscuitii sa se raceasca. Sunt deliciosi langa o cafea, un ceai sau o cana de lapte.

Ingrediente Biscuiti cu cacao

90 gr unt 82% grasime

75 gr zahar pudra

1 ou

vanilie

un praf de sare

170 gr faina

45 gr amidon

20 gr cacao neagra

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

Categorii