Biscuiti pentru craciun

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Biscuiti pentru craciun

Untul la temperatura camerei se freaca bine impreuna cu zaharul. Se adauga apoi treptat restul ingredientelor lasand la urma faina. Se obtine un aluat unsuros dar nu lipicios.

Se fac patru bile si lasa la rece timp de 30 minute. Dupa acest timp se scoate pe rand fiecare bila , se intinde cu sucitorul pe o masa tapetata cu faina si se taie forme de biscuiti .

Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptor la 170 grade timp de aprox 10 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca.

Se scot biscuitii din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se decoreaza cu royal icing.

In momentul cand luati cu lingura din royal icing si il lasati sa curga inapoi , incepeti sa numarati . Daca este in puctul cinci , acesta trebuie sa se niveleze cand ajungeti la cinci. Daca este in punctul 10 acesta trebuie sa se niveleze singur cand ajungeti la zece.

Daca este prea moale mai adaugati zahar . Daca este prea tare adaugati suc de lamaie sau apa foarte putin. Se pune royal icing intr-un pos gaurit foarte putin la varf, si incepeti sa faceti contul biscuitilor. Lasati biscuitii asa cateva minute pana incepe sa se intareasca conturul ,dupa care puteti sa umpleti golurile.

Aici aveti nevoie de imaginatie doar. E va pun aici cateva idei ,dar fiecare poate sa faca biscuitii dupa ideile proprii. E un moment foarte potrivit pentru a-i face impreuna cu copiii.

Ingrediente Biscuiti pentru craciun

100 g unt

50 g zahar

2 linguri miere

1 ou

220 g faina

60 g migdale macinate

1 plic zahar vanilat

un pic de sare

esenta de vanilie

Pentru decorare se folosesc:

4 albusuri

sucul de la o jumatate de lamaie

zahar pudra

Categorii