Biscuiti "Petit Beurre"

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biscuiti "Petit Beurre"

Amesteci faina, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine). Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna! Nota: reteta inspirata de Laura Laurentiu.

Ingrediente Biscuiti "Petit Beurre"

Ingrediente:

1. 400 gr faina

2. 160 gr unt

3. 100 gr zahar

4. un galbenus de ou

5. o lingurita praf de copt

6. un plic de zahar vanilat

7. un strop de sare

8. 8-10 linguri de smantata dulce lichida

Categorii