biscuiti spritati

Reteta culinara biscuiti spritati din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci biscuiti spritati

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare biscuiti spritati

 

Sunt biscuitii copilariei, foarte fragezi si gustosi. Facand o  abstractie, de la faptul ca ne aduc amintiri din epoca comunista, sunt totusi niste biscuiti de casa foarte buni, care se pastreaza foarte bine in cutii ermetice. 

1 kg de faina 3 buc oua 1 varf sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu otet 250 gr margarina 1 lingura untura 300 gr zahar 3 plicuri zahar vaniliat 1 lingurita coaja de lamaie 200 gr smantana ( dar se pune cat cuprinde)

Se pune faina , sare si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos.Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la formarea unui aluat omogen. Se framanta vrea 5 minute dupa care se lasa la rece pentru jumatate de ora sau o ora.

Intre timp se pregateste masina de tocat carne la care se adauga forma de biscuiti. Se ia din aluat si se da prin masina de tocat formand biscuitii si care se coc 20 de minute pana prind putina culoare. Se pudreaza cu zahar si se pun intr-o cutie. 

Ingrediente biscuiti spritati

1 kg de faina

3 buc oua

1 varf sare

1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu otet

250 gr margarina

1 lingura untura

300 gr zahar

3 plicuri zahar vaniliat

1 lingurita coaja de lamaie

200 gr smantana ( dar se pune cat cuprinde)

Categorii