Blanc manger coco

Dragi iubitori de nuca de cocos, desertul nostru este pe gustul vostru! Foarte usor de facut, fara sa fie nevoie de copt! Pe scurt, urmati indicatiile din reteta scrisa si video si realizati un desert usor.

Timp de preparare 2 ore si 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Blanc manger coco

Într-o cratita, puneti jumatate din lapte si amidonul. Amestecati bine pentru a dilua amidonul de porumb. Se toarna restul de lapte si se amesteca iar. Apoi adaugati zaharul, laptele de nuca de cocos si nuca de cocos rasa.

Se pune tigaia la foc mediu, se amesteca cu telul pana cand preparatul se ingroasa (dureaza aproximativ 20 min). Luati de pe foc si turnati inntr-o forma de briosa unsa anterior. Se pune la rece 2 ore.

Coulisul de prune: Intr-o cratitaă, puneti apa, zaharul si prunele uscate. Se amesteca la foc mediu. Apa se va colora treptat de la prune, iar cand va fi bine colorata, scoateti prunele si lasati coulisul sa se ingroase inca 15 - 20 de minute.

Scoateti din forma cu grija pe o farfurie draguta si turnati coulisul in centru sau pe crema. Puneti prunele in centru.

Ingrediente Blanc manger coco

1litru de lapte

150 gr amidon

120 gr zahar

200 ml lapte de cocos

80 gr nuca de cocos rasa

Coulis de prune :

400 ml dapa

120 gr de zahar

150 gr de prune uscate

Categorii