Blanc manger coco
Dragi iubitori de nuca de cocos, desertul nostru este pe gustul vostru! Foarte usor de facut, fara sa fie nevoie de copt! Pe scurt, urmati indicatiile din reteta scrisa si video si realizati un desert usor.
Instructiuni de preparare Blanc manger coco
Într-o cratita, puneti jumatate din lapte si amidonul. Amestecati bine pentru a dilua amidonul de porumb. Se toarna restul de lapte si se amesteca iar. Apoi adaugati zaharul, laptele de nuca de cocos si nuca de cocos rasa.
Se pune tigaia la foc mediu, se amesteca cu telul pana cand preparatul se ingroasa (dureaza aproximativ 20 min). Luati de pe foc si turnati inntr-o forma de briosa unsa anterior. Se pune la rece 2 ore.
Coulisul de prune: Intr-o cratitaă, puneti apa, zaharul si prunele uscate. Se amesteca la foc mediu. Apa se va colora treptat de la prune, iar cand va fi bine colorata, scoateti prunele si lasati coulisul sa se ingroase inca 15 - 20 de minute.
Scoateti din forma cu grija pe o farfurie draguta si turnati coulisul in centru sau pe crema. Puneti prunele in centru.
Ingrediente Blanc manger coco
1litru de lapte
150 gr amidon
120 gr zahar
200 ml lapte de cocos
80 gr nuca de cocos rasa
Coulis de prune :
400 ml dapa
120 gr de zahar
150 gr de prune uscate