Blat de tort clasic

Reteta culinara Blat de tort clasic din categoria Dulciuri. Cum sa faci Blat de tort clasic
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Blat de tort clasic
INGREDIENTE
Ouale se separa in albusuri si galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.
Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.
Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
Se toarna intr-o forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.
Se incearca cu scobitoarea.
Cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.
Se taie in trei doar a doua zi.
Ingrediente Blat de tort clasic
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CANA DE 250ml