Blat de tort pandişpan

Reteta culinara Blat de tort pandişpan din categoria Dulciuri. Cum sa faci Blat de tort pandişpan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Blat de tort pandişpan

 

M-am gândit că ar fi util sa postez reţeta pe care o folosesc eu pentru blatul de tort. Reuşita este sigura daca se respecta întocmai proporţiile si etapele descrise. Este un blat pufos pe care eu nu-l însiropez si care se comporta foarte bine daca tortul are mai multa crema. Regula de baza este de a respecta proportia de 30 g zahar si 30 g faina pentru un ou de marime medie,precum si timpul de mixare. In funcţie de tava folosita,puteţi sa stabiliti numarul necesar de oua. Pentru a avea un termen de comparatie,eu am folosit 7 oua pentru tava cu diametrul de 28 cm si 4 oua pentru tava cu diametrul de 20 cm. Fiecare dintre acestea am putut sa le tai obţinând câte trei blaturi. Praful de copt nu este neaparat necesar,dar eu torusi am folosit câte 5 g.

Ingrediente Blat de tort pandişpan

7 oua

210 g zahar

210 g faina

Sare

5 g praf de copt

4 oua

120 g zahar

120 g faina

Sare

5 g praf de copt

Categorii