Bloody Mary - cocktail cu alcool
Reteta culinara Bloody Mary - cocktail cu alcool din categoria Cocktail. Cum sa faci Bloody Mary - cocktail cu alcool
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bloody Mary - cocktail cu alcool
In spiritul sarbatorii Halloween, ma incumet sa incerc un alt fel de Bloody Mary: fara tulpina de telina si hrean ci cu amestec italian de condimente (susan, sare, busuioc, cimbru, oregano, piper alb, rozmarin, ceapa, usturoi). Nu pentru ca nu-mi place telina si tulpina de telina care merge perfect cu un dip de branza gorgonzola, ci pentru ca imi plac condimentele, dupa cum bine se cunoaste si pentru ca merita cu ocazia atmosferei de toamna si de Halloween care se apropie sa condimentez arhi-cunoscutul cocktail Bloody Mary. Despre originea si provenienta denumirii, s-au facut multe speculatii, incepand de la faptul ca denumirea poate proveni de la Regina Maria a Angliei si pana la starul de la Hollywood Mary Pickford. Exista multe variante ale acestui cocktail, fiecare barman lasandu-si amprenta in functie de preferinte, imaginatie si indemanare. Se fac speculatii si asupra faptului ca ar fi un remediu pentru mahmureala, iar in America se serveste la brunch (masa servita intre mic dejun si pranz). Mai multe informatii puteti regasi pe Wikipedia [Bloody Mary cocktail]. La rubrica Stiati ca... despre amestecul de condimente italian: Se foloseste la paste, salate, sosuri, painici si la preparatele gatite. Cica s-ar putea sa devina amestecul tau preferat. Pentru conservarea calitatilor sale deosebite, pastrati amestecul intr-un recipient inchis ermetic, la loc racoros, intunecat si uscat. [Sursa: Amestec italian].
Ingrediente Bloody Mary - cocktail cu alcool
Ingrediente pentru 1 pahar:
- 200 ml suc de rosii/ bulion;
- zeama de la un lime;
- 1/2 lingurita sos Worcester sau Worchestershire;
- 3 picaturi sos de Tabasco;
- 45 ml vodca;
- un praf sare de Himalaya;
- un praf amestec italian;
- piper macinat Sichuan;
- un praf sare de mare rosie.