Bomboane fondante cu visine

Reteta culinara Bomboane fondante cu visine din categoria Dulciuri. Cum sa faci Bomboane fondante cu visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bomboane fondante cu visine

 

Este prima data cand am incercat sa fac asemenea bomboane, asa ca rezultatul nu a fost chiar ce am  visat. Adica sunt niste reguli care trebuie respectate strict daca vreti sa fie perfecte.Fondantul meu a iesit putin mai tare decat ar fi trebuit, deci ceva mai greu de manevrat. Nu sunt ele perfecte, dar sunt minunate la gust. Din aceasta cantitate am obtinut 30 de bomboane. Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE
500 gr zahar 250 ml apa 50 gr glucoza solida 1 lingurita colorant din sfecla(300 ml suc de sfecla, 1 lingura zahaar) 150 gr nuca macinata 1 lingura cacao visine din visinata fara samburi vanile 70 gr ciocolata alba+2 linguri lapte pentru decor Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a clocotit cam 10 minute, astfel: picuram putin sirop intr-o farfuriuta cu putina apa, iar bila formata trebuie sa poata fi modelata intre degete. Cand siropul a fiert suficient, dam craticioara jos si golim siropul in vasul in care il vom mixa. Lasam siropul sa se raceasca pana undeva sub 50 de grade, adica atunci cand introducem un deget in sirop sa il simtim putin caldut. Mixam siropul cu paletele de la mixer. Cat? Pana siropul se transforma in pasta si paletele nu mai merg. Putem sa facem bomboanele atunci sau sa pastram pasta pana a doua zi intr-o punga la frigider. Impartim pasta formata in 2 parti. O jumatate din pasta o punem intr-un vas si o vom topi la bain-marie impreuna cu colorantul din sfecla. Daca ni se pare ca fondantul este prea gros punem adauga 1-2 lingurite apa. Pentru colorantul din sfecla am stors 300 ml suc de sfecla pe care l-am fiert impreuna cu zaharul pana a scazut la jumatate. Pastrati colorantul la frigider intr-un borcan inchis ermetic. Daca doriti puteti folosi coloranti artificiali. Cealalta jumatate de pasta o punem intr-un vas impreuna cu nuca macinata, pe care am rumenit-o usor in cuptor, vanilia si cacaua. Frecam bine compozitia pana devine omogena. Impartim pasta formata in bucati egale(ale mele au avut 16 gr fara visina). Pe fiecare bucata punem o visina fara sambure si o modelam sub forma de bila. Dupa ce am modelat toate bilele este momentul sa incalzim fondantul cu colorant. Cu ajutorul a doua furculite, trecem fiecare bila prin fondant. Scoatem bomboanele pe un grilaj sub care am pus hartie de copt pentru a se scurge surplusul. Dupa ce bomboanele s-au uscat topim la bain-marie sau microunde ciocolata alba cu laptele si decoram bomboanele.

Ingrediente Bomboane fondante cu visine

500 gr zahar

250 ml apa

50 gr glucoza solida

1 lingurita colorant din sfecla(300 ml suc de sfecla, 1 lingura zahaar)

150 gr nuca macinata

1 lingura cacao

visine din visinata fara samburi

vanile

70 gr ciocolata alba+2 linguri lapte pentru decor

Categorii