Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata cu amidonul si praful de copt si se amesteca bine, bine . Se lasa pana se rocoreste putin apoi se pun pe rand ouale amestecand rapid dupa fiecare pana ce compozitia devine lucioasa si omogena. Se adauga stafidele..eu am uitat... si se lasa 5-10min la crescut. Se i-a cu lingura din compozitie si se pun gogosele mici in ulei incins la 180 grade si se lasa pana se rumenesc frumos. Dupa ce sunt scoase se pun pe un servetel pt a se scurge de ulei. Se servesc pudrate cu zahar.

Ingrediente Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

125ml apa

30g unt

100 gr faina

15 g amidon alimentar

3 oua

1 vf cutit praf de copt

40 gr stafide

Categorii