Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc
Acest preparat întrunește toate condițiile pentru a fi pe placul oricui: conține multă afumătură și legume proaspete. În plus, este acrit natural cu borș... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș cu afumătură (ciolan de porc afumat și prefiert) și mazăre proaspătă.
Ingrediente Bors cu mazare proaspata si ciolan afumat de porc
700 grame de ciolan afumat de porc (dezosat)
250-300 grame de mazăre proaspătă
4 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
2 cepe
1 roșie mare (sau două medii)
ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și roșia
1,5 litri de borș natural
sare
piper
1 legătură de frunze de pătrunjel