Bors de cartofi, cu ceafa afumata

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de cartofi, cu ceafa afumata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors de cartofi, cu ceafa afumata

 

Dincolo de tema generoasă a concursului, rămâne cartoful, ca ingredient omniprezent în meniurile noastre, atât la amiază, cât și seara (uneori, chiar și dimineața!). Hors concours, am făcut acest borșuleț cu cartofi și ceafă afumată, care a întrunit exigențele soțului (acrișor, consistent și cu afumătură) așa că a fost foarte apreciat. Și încă mai este, pentru că abia ieri l-am făcut... Pentru a acri, am folosit borș natural, umplut de mine în casă:   https://www.bucataras.ro/retete/cum-se-umple-borsul-83506.html Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș de cartofi, cu ceafă afumată.

Ingrediente Bors de cartofi, cu ceafa afumata

350 grame de ceafă afumată

6-8 cartofi roz

3 morcovi

2 pătrunjei

1/2 țelină

1 roșie mare

1 ardei capia

1 ceapă

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele

1,5 litri de borș natural

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii