Bors de cartofi, dres cu oua si smantana
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de cartofi, dres cu oua si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors de cartofi, dres cu oua si smantana
Mă pregăteam să fac o supă, dar când am văzut că mai am 1 litru de borș natural în frigider, m-am hotărât pe loc să fac altceva. Așa că am făcut un borș bun, consistent și acrișor, cu cartofi, dres cu ouă și smântână, așa cum îi place soțului meu. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.
Ingrediente Bors de cartofi, dres cu oua si smantana
6 cartofi roz, medii
3 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
2 cepe medii
2 roșii medii
4-5 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit
1 legătură de frunze de pătrunjel
1 legătură de leuștean
1 l de borș natural, preparat în casă
2 ouă
200 ml de smântână grasă
sare
piper
cimbru