Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc
N-am mai făcut de mult un borșuleț acrișor și bun, așa că-i venise rândul, mai ales că rămăsese prin cămară un rest de fasole albă uscată. Și cu ce se potrivește mai bine fasolea, dacă nu cu rasolul afumat de porc...? Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care fasolea a stat la înmuiat. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.
Ingrediente Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc
500 grame de fasole albă uscată
1 rasol afumat de porc (600-700 grame)
3 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină mică
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei capia
2 roșii
1 ceapă galbenă
4 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit
750 ml de borș natural
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
cimbru