Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc

 

N-am mai făcut de mult un borșuleț acrișor și bun, așa că-i venise rândul, mai ales că rămăsese prin cămară un rest de fasole albă uscată. Și cu ce se potrivește mai bine fasolea, dacă nu cu rasolul afumat de porc...? Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care fasolea a stat la înmuiat. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

Ingrediente Bors de fasole alba uscata, cu rasol afumat de porc

500 grame de fasole albă uscată

1 rasol afumat de porc (600-700 grame)

3 morcovi

2 pătrunjei

1/2 țelină mică

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei capia

2 roșii

1 ceapă galbenă

4 căței de usturoi

ulei de floarea soarelui pentru călit

750 ml de borș natural

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

cimbru

Categorii