Bors de fasole, cu urzici
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de fasole, cu urzici
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors de fasole, cu urzici
În Postul Mare, când urzicile, abia apărute sunt fragede și bune, este bine să facem măcar o dată și un borș de fasole cu urzici, ca să profităm din plin de beneficiile acestei legume aparent banale. Așa proceda mama mea, când eram copii, așa m-am gândit să fac și eu acum. Evident, la un asemenea preparat tradițional, cu borș de casă, urzici fragede și mult leuștean, mămăliguța caldă și ceapa sunt de mare rigoare... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș.
Ingrediente Bors de fasole, cu urzici
500 grame de fasole albă
4 morcovi
2 pătrunjei
1/2 țelină
2 roșii
1 ceapă
4-5 căței de usturoi
ulei de floarea sorelui pentru călit
250 grame de urzici proaspete
1 legătură de frunze de pătrunjel
1 legătură de leuștean
1 litru de borș de casă
sare
piper
cimbru