Bors de gaina cu tocmagi

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la fiert sub presiune.Dupa 30-40 minute se adauga legumele taiate cubulete.Se pune iar capacul si se mai lasa sa fiarba sub presiune 20 minute. In acest timp pregatim tocmagii(taiteii de casa).Se framanta un aluat tare dintr-un ou,sare si faina,se intinde o foaie si se taie fideluta.Cand carnea si legumele sunt aproape fierte,se adauga tocmagii ,sare si borsul si se mai fierbe aproximativ 10 minute.Dupa ce se opreste focul,se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste cu ardel iute si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

Ingrediente Bors de gaina cu tocmagi

o gaina grasa de tara

o ceapa

1-2 morcovi

1 ardel rosu

2 rosii coapte

marar/patrunjel

bors de putina

1 ou

sare

faina alba

ardel iute(optional)

smantana(optional)

Categorii