Bors de peste

Reteta culinara Bors de peste din categoria Ciorbe. Cum sa faci Bors de peste

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors de peste

 

Am facut astazi un bors de peste delicios aromat cu leustean proaspat.  

 

INGREDIENTE
2 capete (unul de somn, unul de crap) carne de la coada somnului 1 morcov 1 ceapa 1 bucata telina 1 lingura ulei sare piper negru macinat bors dupa gust 2 rosii leustean verde Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai morcovul, apoi telina si ceapa si le lasam sa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cubulete. Cand s-au inmuiat si rosiile turnam zeama in care au fiert capetele de peste, strecurata printr-o sita. Adaugam borsul fiert separat, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote si adaugam carnea de somn portionata si spalata. Fierbem la foc mic pana carnea de peste este patrunsa si adaugam leusteanul si carnea pe care am scos-o de la capete.Dam un clocot si oprim focul. Servim borsul fierbinte cu ardei iute.

Ingrediente Bors de peste

2 capete (unul de somn, unul de crap)

carne de la coada somnului

1 morcov

1 ceapa

1 bucata telina

1 lingura ulei

sare

piper negru macinat

bors dupa gust

2 rosii

leustean verde

Categorii