Ciorba de miel

Ciorbă de miel reţetă. Reteta culinara Ciorba de miel din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de miel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel

 

Am facut-o de Paste, foarte buna a iesit. https://www.blogulluicatalina.com/2024/05/ciorba-de-miel.html

400 gr carne de miel cu os - coaste 1 ceapa 2 morcovi mici 1 praz - partea verde 1/2 ardel rosu 50 gr de orez 1 Kub de legume sau de pui un ou 100 gr de smantana zeama de la o lamaie 1 foaie de dafin patrunjel proaspat.

Puneti carnea de miel la fiert.

Cand incepe sa fiarba, lasati 5 minute apoi aruncati prima apa .

Clatiti oala si carnea cu apa rece, acoperiti carnea din nou cu apa rece, puneti sare, ceapa si prazul si fierbeti la foc potrivit timp de 40 de minute.  

Indepartati spuma in mod regulat, adaugati apa fiarta daca apa scade prea mult. Carnea trebuie sa-nceapa sa se desprinda de os.  

Taiati restul de legume marunt,  Indepartati ceapa si prazul. Adaugati legumele la carne si fierbeti 20 de minute. Scoateti carnea de pe os, taiati-o bucatele.

Puneti carnea, orezul si fierbeti din nou 10 minute Puneti piper, sare si zeama de lamaie.

Amestecati galbenusul de ou su smantana varsati treptat deasupra un polonic de zeama fierbinte amestecand in continuu.  

Varsati amestecul obtinut in oala si adaugati patrunjel prospat tocat.  

Este gata. Serviti-o ferbinte cu mamaliga.

Pofta Buna !.

Ingrediente Ciorba de miel

400 gr carne de miel cu os - coaste

1 ceapa

2 morcovi mici

1 praz - partea verde

1/2 ardel rosu

50 gr de orez

1 Kub de legume sau de pui

un ou

100 gr de smantana

zeama de la o lamaie

1 foaie de dafin

patrunjel proaspat.

Categorii