Bors de vara, cu dovlecei

Reteta culinara Bors de vara, cu dovlecei din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors de vara, cu dovlecei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors de vara, cu dovlecei

 

Au trecut vreo două-trei săptămâni, a venit vremea dovleacului, așa că am făcut tot felul de preparate cu această legumă gustoasă, inclusiv cu acest borș. Gustul acrișor al borșului (și al roșiilor) combinat cu gustul ușor dulce al dovleacului a contribuit la un rezultat gustativ pe placul nostru. In plus, a fost un bors economic si usor/rapid de facut, iar acestea sunt alte doua motive pentru a-l face uneori, atata timp cat mai este disponibil dovleacul... Din ingredientele de mai jos am facut o oala de bors de 4 litri.

2 dovlecei 4 morcovi 2 patrunjel 1 felie de telina 2 cepe galbene 2 rosii 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 legatura de frunze de patrunjel 1 litru de borș moldovenesc sare piper

Leguminoasele (morcovi, patrunjel si telina) se curata, se spala, se taie si se pun la fiert cu 3 litri de apa. Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată. Completați cu apă caldă, când este cazul.

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se caleste usor in ulei suficient la foc mic.

Se spala rosiile, se taie cubulete si apoi se calesc cu ceapa, la foc mic, pana scade lichidul.

Se spala foarte bine dovleceii si se taie cubulete, fara sa se decojeasca.

Alegeți frunzele de pătrunjel, spălați și tocați.

Cand radacinile sunt aproape fierte adaugam dovlecelul taiat cubulete si rosiile calite cu ceapa.

Dupa doua clocote se adauga putin bors, iar dupa inca 5 minute se asezoneaza cu sare si piper, se presara patrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul si se serveste dupa 10 minute de „odihna”.

Ingrediente Bors de vara, cu dovlecei

2 dovlecei

4 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

2 cepe galbene

2 roșii

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 legătură de frunze de pătrunjel

1 litru de borș moldovenesc de putină

sare

piper

Categorii