'Borș' rapid de sfeclǎ roșie

Reteta culinara 'Borș' rapid de sfeclǎ roșie din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci 'Borș' rapid de sfeclǎ roșie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare 'Borș' rapid de sfeclǎ roșie

 

L-am acrit cu lamaie pentru ca nu aveam bors adevarat. Pune mai multe legume daca vrei, eu l-am facut simplu si pur din sfecla. Ce buna este, nu mai are nevoie de nimic pe gustul meu.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/bors-moldovenesc-de-sfecla-rosie.html

1 sfeclă roșie crudă 0,75 - 1 litru de apă suc de 1/2 lămâie 1 ṭelinâ stem 1 frunză de dafin 1 salata de ceapa 2-3 linguri ulei de masline sare piper Paprika 1 cub de vita sau legume smântână mărar proaspăt Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adăugați sfecla rasă. Se toarnă 0,75 cl apă fiartă, se pune zeamă de lămâie, tulpina de țelină întreagă și frunza de dafin. Adăugați Kub, ardeiul, boia de ardei. Mai pune apa, am adaugat pentru ca imi place sa fie foarte lichida. Se fierbe 30 de minute împreună. Scoateți tulpina de țelină și foaia de dafin . Verificați și adăugați sare după gust. Se serveste fierbinte cu smantana si marar proaspat! Daca postiti nu puneti smantana si folositi un cub de legume.

Ingrediente 'Borș' rapid de sfeclǎ roșie

1 sfeclâ rosie cruda

0,75 - 1 litru de apǎ

zeama de la 1/2 de lamaie

1 tijâ de ṭelinâ

1 foie de dafin

1 ceapa salota

2-3 linguri ulei de masline

sare, piper

boia de ardei

1 Kub de vita sau de legume

smantana

marar proaspat

Categorii