Bors taranesc cu carne afumata

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors taranesc cu carne afumata

Curatati legumele, taiati carnea cubulete nu prea mari. Taiati morcovul si pastarnacul felii mai grosute, cartofii bucati mai mari si tocati ceapa. Maruntiti ardeiul gras. Puneti la calit in ulei intr-o oala legumele si carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute adaugati 3 litri de apa fierbinte si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, cam 40 minute. Separat puneti la fiert borsul impreuna cu o parte din leusteanul tocat sau uscat. Cand clocoteste adaugati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai dea cateva clocote impreuna. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti smantana in supiera, verdeata tocata, omogenizati, apoi adaugati borsul fierbinte cu bucati de carne. Presarati deasupra putina verdeata. Cine nu doreste cu smantana, il poate drege cu galbenus de ou, zeama de lamaie, zeama de la muraturi, zeama de varza sau il pot servi ca atare, cu ardei iuti. Pofta buna.

Ingrediente Bors taranesc cu carne afumata

500 g ceafa afumata

2 morcovi

2 cepe

2 cartofi

1 pastarnac

1/2 ardei gras rosu

1,5 l bors de casa

3-4 linguri ulei

1 legatura leustean (uscat)

smantana pentru dre

sare

piper

Categorii