Bors taranesc, cu legume si taitei
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors taranesc, cu legume si taitei
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors taranesc, cu legume si taitei
Am făcut ieri un borș țărănesc ușor, cu legume și acrișor, așa cum ne place nouă. Poate fi preparat și în perioadele de post, iar în celelalte zile, cine dorește, îl poate îmbunătăți gustativ adăugând în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă, naturală. Nu pot să vă povestesc cu ce viteză a terminat soțul borșulețul din farfurie, atât de mult i-a plăcut...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș acrișor și bunuț.
Ingrediente Bors taranesc, cu legume si taitei
500 grame de păstăi galbene
3 morcovi
2 pătrunjei
1 felie de țelină
1 ardei gras verde
1 ardei capia
1 ceapă galbenă, mare
1 roșie mare
ulei de floarea soarelui
sare
piper
1 legătură de frunze de pătrunjel
750 ml de borș natural, de putină
200 grame de tăiței
Pentru servit:
smântână
ardei iuți