Bors taranesc, cu legume si taitei

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Bors taranesc, cu legume si taitei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors taranesc, cu legume si taitei

 

Am făcut ieri un borș țărănesc ușor, cu legume și acrișor, așa cum ne place nouă. Poate fi preparat și în perioadele de post, iar în celelalte zile, cine dorește, îl poate îmbunătăți gustativ adăugând în farfurie 1-2 linguri de smântână grasă, naturală. Nu pot să vă povestesc cu ce viteză a terminat soțul borșulețul din farfurie, atât de mult i-a plăcut...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș acrișor și bunuț.

Ingrediente Bors taranesc, cu legume si taitei

500 grame de păstăi galbene

3 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

1 ardei gras verde

1 ardei capia

1 ceapă galbenă, mare

1 roșie mare

ulei de floarea soarelui

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

750 ml de borș natural, de putină

200 grame de tăiței

Pentru servit:

smântână

ardei iuți

Categorii