Bors taranesc de primavara

Reteta culinara Bors taranesc de primavara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Bors taranesc de primavara

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors taranesc de primavara

 

Un bors acrisor cu ceva carne si  verdeturi  de primavara este oricand binevenit,mai ales daca le  ai prin frigider si constati ca nimeni nu le mai vrea.

 

INGREDIENTE
400 gr pulpa de porc 1 ceapa 1 morcov 1 bucata pastarnac 1 legatura ceapa verde 1 capatana salata verde 200 ml rosii pasate patrunjel leustean sare piper negru macinat bors dupa gust Taiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, moorcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram frunzele taiate separat). Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam legumele(in afara de frunzele de la ceapa verde). Fierbem pana se inmoaie si legumele si adaugam rosiile, Dupa 5 minute punem frunzele de ceapa si salata verde taiata marunt. Adaugam borsul fiert separat, sare, piper si mai dam cateva clocote. Adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul. Srvim borsul presarat cu patrunjel verde tocat fin

Ingrediente Bors taranesc de primavara

400 gr pulpa de porc

1 ceapa

1 morcov

1 bucata pastarnac

1 legatura ceapa verde

1 capatana salata verde

200 ml rosii pasate

patrunjel

leustean

sare

piper negru macinat

bors dupa gust

Categorii