Bouillabaisse de cod

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bouillabaisse de cod

Pune în cratiţă cam 100 ml de ulei şi căleşte usturoiul, ceapa şi prazul tăiate, cam 15 minute amestecând să nu se prindă. Pentru a decoji roşiile, fă o cruce cu un cuţit şi apoi scufundă-le puţin în apă clocotită. Coaja se desface uşor. Taie-le mărunt si adaugă-le în cratiţă. Mai fierbe câteva minute. Curăţă cartofii, taie-i rondele subţiri şi pune-i în cratiţă. Dă focul mic şi lasă-i să se facă încet. Adaugă mirodeniile şi un bouquet garni, puţină apă şi supa. Fierbe încă 30 de minute. Taie peştele bucăţi şi pune-l în cratiţă. Mai fierbe 8-10 minute. Prăjeşte crutoanele în ulei de măsline. Ornează cu ceapa verde tăiată mărunt. E o ceapă specială de ornat, cu fire subţiri, care se ţine în ghiveci, deşi creste şi în grădină. Serveşte supa asta cu crutoane. E o supă destul de scăzută, celebră în Franţa care se face cu tot felul de bidigănii din mare. Poate fi peşte şi de mai multe feliri.

Ingrediente Bouillabaisse de cod

600g de cod(sau alt peşte)

nişte scoici(facultativ)

nişte langustine(facultativ)

150g de ceapă

80g de praz(partea albă)

2 căţei de usturoi

3 roşii decojite

250g de cartofi roşii

300ml de supă de peşte(pot fi şi cuburi)

150ml de ulei de măsline

sare

piper de Cayenne

şofran

busuioc

bouquet garni(cimbru+dafin+pătrunjel

legate cu aţă)

ciboulette(fire de ceapă verde)

crutoane

Categorii