Bradut cu tapenade

Foietaj + tapenade de casa...amestecati totul si obtineti un bradut crocant! O reteta foarte simpla, de facut acasa cu copiii ;-) Pas cu pas, va explicam cum sa faceti tapenade de masline negre si va aratam tehnica noastra de pliere. O reteta rapida ce poate fi facuta in ultimul moment ;-)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Bradut cu tapenade

Pregatiti tapenade: mixati maslinele, caperele, fileurile de ansoa, cu ulei de masline si piper.

Adaugati uleiul putin cate putin, apoi sucul de lamaie si amestecati.

Desfaceti un foietaj dreptunghiular si intindeti peste el tapenade

Acoperiti cu al doilea aluat de foietaj dreptunghiular si taiati sub forma de bradut. Pastrati marginile taiate.

Taiati fasii orizontale pentru ramuri, lasand un spatiuiîn mijloc pentru trunchi. Rasuciti ramurile.

Ungeti cu ou batut si presarati susan. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C.

Faceti al doilea bradut cu resturile taiate! Asamblati cele doua triunghiuri de aluat. Utilizati un dreptunghi pentru a face trunchiul. Repetati pasii anteriori.

Si gata... bradutul cu tapenade este gata pentru aperitivul de Crăciun!

Ingrediente Bradut cu tapenade

Pentru tapenade :

250 gr masline negre

30 gr capere

60 gr fileuri ansoa

100 ml ulei de masline

piper

suc de la 1/2 lamaie

Pentru bradut :

2 aluaturi de foietaj dreptunghiulare

1 ou batut

susan

Categorii