Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor - Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor.

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

 

Dragii mei, am facut la fuga mare cateva branzoaice pentru mama mea. Si nu numai!😍 Am trecut "testul",gata!😁 Pofta buna la Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, lapte, unt, branza.

Ingrediente Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor 500g faina 7g drojdie uscata Dr.Oetker 50g zahar Un varf de lingurita sare 1 esenta vanilie Dr. Oetker 2 galbenusuri 200ml lapte 75g unt Pentru umplutura am folosit urmatoarele ingrediente: 600g branza grasa de vaci 2 oua Zahar dupa gust 1 lingura amestec din coaja rasa de lamaie si portocala 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura esenta rom Dr. Oetker

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia uscata si zaharul. Am turnat apoi laptele caldut amestecat cu esenta de vanilie, ouale frecate cu sarea si am framantat aluatul 10 minute. Am adaugat la final si am mai framantat un pic, untul incalzit usor la cuptorul cu microunde. Am lasat aluatul la crescut, pana si-a dublat volumul. Intre timp, am pregatit umplutura de branza amestecand-o cu ouale, zaharul dupa gust, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecul de coaja rasa. Acum aluatul a crescut si il impartim in 12 bucati. Facem bilute si le mai lasam 10 minute sa se odihneasca. Intindem apoi fiecare biluta cam de 20cm diametrul, punem cate o lingura cu umplutura, aducem colturile deasupra pana se formeaza branzoaica. Pentru uns am folosit 2 galbenusuri de ou. Le-am dat la cuptor pentru 25 minute. Primele 10 minute la temperatura de 180°, urmatoarele minute la 150°. Au iesit rumene, frumoase, numai bune de mancat! 🤩😍

La fel de bune si gustoase putem pregati si dupa reteta de Branzoaice sau Branzoaice moldovenesti . Se pot face si in varianta sarata dupa reteta de Placinte trandafir cu branza si marar.

Ingrediente Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Ingrediente Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

500g faina

7g drojdie uscata Dr.Oetker

50g zahar

Un varf de lingurita sare

1 esenta vanilie Dr. Oetker

2 galbenusuri

200ml lapte

75g unt

Pentru umplutura am folosit urmatoarele ingrediente:

600g branza grasa de vaci

2 oua

Zahar dupa gust

1 lingura amestec din coaja rasa de lamaie si portocala

2 plicuri zahar vanilat

1 lingura esenta rom Dr. Oetker

Categorii