Pentru ca pofteam de ceva vreme la niste branzoaie am zis sa nu ratez ocazia cu lasatul secului la branza si sa fac o portie. Au iesit exact cum mi-am dorit:pufoase si putin sarate.
1 kg faina alba
40 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
250 ml apa minerala
1 lingurita cu varf sare
1 lingurita rasa zahar
100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele
5 oua intregi+1 pentru uns
300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra
Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea . Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o cana punem drojdia, zaharul si adaugam putin lichid caldut, Turnam drojdia dizolvata peste oua, apoi turnam incet laptele cu sifon si framantam pana nu se mai lipeste de maini. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine aluatul.Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.Intre timp radem branza pe razatoarea mica si o amestecam cu 2 oua. Ungem o tava mai inalta cu ulei, atat fundul, cat si peretii. Punem putin ulei intr-un castron, cu care ne vom unge mainile inainte de a rupe din aluat. Rupem bucati cat mai egale de aluat, le intindem in mana, iar in mijloc punem cate o lingurita cu varf din compozitia de branza cu ou. Aducem marginile aluatului spre mijloc, acoperind branza si asezam fiecare branzoi in tava.Acoperim tava cu un prosop si o lasam la cald pana branzoaiele cresc din nou.Batem un ou cu care vom unge branzoaiele, apoi radem deasupra branza. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.Lasam branzoaiele sa se racoreasca putin., apoi le vom desprinde cu usurinta.