Briosa "Chinois" cu crema de alune

Reteta culinara Briosa "Chinois" cu crema de alune din categoria Dulciuri. Specific Germania. Cum sa faci Briosa "Chinois" cu crema de alune

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briosa "Chinois" cu crema de alune

 

Va propun o varianta de chinois cu crema de alune.   Briosa "Chinois" = un aluat de brioșa umplut cu crema de patiserie.Este originar din Germania, unde este numit Schneckenkuchen însemnând " plăcintă melc ". Într-adevăr, forma sa este compusă din spirale amintind coaja de melc . Unul dintre primii importatori francezi nu vorbea deloc germană. Când a fost livrat de catre furnizorul german si având în vedere dificultatea  de a pronunța numele acestei prajituri, importatorul a răspuns : " În orice caz, pentru mine este chinez " . De atunci termenul chinez= chinois s-a pastrat ca denumire a acestei briose.

Ingrediente Briosa "Chinois" cu crema de alune

350 gr făină

40 gr zahăr

1 pliculet de drojdie uscata

12,5 cl de lapte cald

80 gr unt moale

1 ou

1 pachetel de zahăr vanilat

1 vârf de cuțit de

125 gr de alune macinate

2 linguri de cacao

4 linguri de zahăr

1 albus de ou

4 linguri de lapte

1 plic zahar vanilat

2 linguri stafide

Categorii