Briosa "Chinois" cu crema de alune
Reteta culinara Briosa "Chinois" cu crema de alune din categoria Dulciuri. Specific Germania. Cum sa faci Briosa "Chinois" cu crema de alune
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briosa "Chinois" cu crema de alune
Va propun o varianta de chinois cu crema de alune. Briosa "Chinois" = un aluat de brioșa umplut cu crema de patiserie.Este originar din Germania, unde este numit Schneckenkuchen însemnând " plăcintă melc ". Într-adevăr, forma sa este compusă din spirale amintind coaja de melc . Unul dintre primii importatori francezi nu vorbea deloc germană. Când a fost livrat de catre furnizorul german si având în vedere dificultatea de a pronunța numele acestei prajituri, importatorul a răspuns : " În orice caz, pentru mine este chinez " . De atunci termenul chinez= chinois s-a pastrat ca denumire a acestei briose.
Ingrediente Briosa "Chinois" cu crema de alune
350 gr făină
40 gr zahăr
1 pliculet de drojdie uscata
12,5 cl de lapte cald
80 gr unt moale
1 ou
1 pachetel de zahăr vanilat
1 vârf de cuțit de
125 gr de alune macinate
2 linguri de cacao
4 linguri de zahăr
1 albus de ou
4 linguri de lapte
1 plic zahar vanilat
2 linguri stafide