Briosa cu ciocolata si migdale

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briosa cu ciocolata si migdale

Intr-un vas mic se amesteca smantana cu laptele si se pun la foc mic, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Separat se topeste untul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca ouale cu sarea, se adauga zaharul, untul topit , amestecul de smantana, ciocolata si lapte. Se incorporeaza apoi faina si migdalele maruntite. Se adauga o fiola de esenta de rom. Se tapeteaza o forma de briosa mare cu hartie de copt si se toarna amestecul in forma. Se poate folosi si o forma de chec. Se coace 15 min la 160°C, iar apoi 30 de min la 160°C. Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt, daca e inca moale se mai lasa cateva minute. Se serveste rece. Pentru mai multa savoare a prajiturii se adauga unt sarat in loc de unt dulce. Acesta accentueaza gustul de ciocolata. Aceasta prajitura e ideala cu cafea sau ceai la micul dejun sau la ora la care serviti cafeaua.

Ingrediente Briosa cu ciocolata si migdale

50 gr unt

220 gr ciocolata amaruie

150 gr zahar

300 gr faina

100 ml smantana

50 ml lapte

50 gr migdale sau samburi de caise

1 fiola esenta de rom

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Categorii